Joomla och PHP

Jag har fått många frågor på det här problemet så här kommer lite förslag på vad som behöver göras:

  • Om du har en riktigt gammal version av joomla så behöver du uppdatera joomla och tyvärr innebär det en migrering av data. Det här kan vara en ganska komplicerad sak. Jag tycker att innan men ger sig i kast med det ska fundera på att istället göra en nyinstallation och flytta över innehållet. Om det inte finns alltför mycket innehåll är det en snabbare (och billigare) process.
    Det här arbetet brukar ta 5 timmar

  • Om du har en uppdaterad version av joomla men ändå har problem så beror det antingen på ditt tema eller någon komponent i din installation. Då behöver man antingen uppdatera eller byta ut den krånglande komponenten.


    Kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om du behöver hjälp

Lägg till kommentar

Test


Säkerhetskod
Uppdatera

Snabba genvägar till hjälp

Nybörjare i Joomla

Det finns en hel på nätet att läsa om man inte vill investera i en bok. Fördelen med material på nätet är att det oftare är aktuellt. Nya releaser  kommer och då kan böcker bli inaktuella.

En bra länk är till Joomlas dokumentation

Det finns också en svensk sida för Joomla. Där finns också ett forum om man vill diskutera.

För dig som hellre tittar än läser så får man 475 000 resultat vid en sökning efter joomla på youtube. Då har man att  göra en stund ;)

 

Joomlas vanligaste fel?

Det vanligate felet man ser i joomla är nog den här raden:

Det senaste anropet nekades för att det innehöll ett ogiltigt igenkänningstecken för säkerhet. Uppdatera sidan och försök igen. Tips: ta bort 'index.php' i URL:en.

Det betyder ingenting annat än att du glömde logga ut förra gången du besökte sidan - så uppdatera webbläsaren.

 

Serverkoder – vad betyder dem (500,404 med mera)?

I stort sett alla har sett dem på sina egna sidor men också på andras. För att underlätta felsökning så skickar webb servern ett felmeddelande när en URL inte kan visas. Några av dem är välkända som 404 (fel URL adress), men en del ser vi inte så ofta.

Läs mer ...

Vit sida i Joomla

Det här brukar kallas ”white screen of death” i kontrast till när en dator kraschar och du får en blåskärm. Oftast beror det här på att något är fel i PHP-koden för sidan. Det kan vara ett plugin/komponent/modul eller i en av template-filerna, mera sällan i de filer som ingår i Joomla.

Läs mer ...