Bädda in en youtube film i joomla

Det finns som alltid många sätt att lösa en inbäddning men mitt favotitplugin när jag vill bädda in en film är  OSYouTube, https://www.joomlashack.com/joomla-extensions/osyoutube/

Du kan enkelt installera pluginet inne i joomlas installationsjantering.

Efter att ha installerat så är det bara att kopiera youtube-url:en så bäddas den in automatiskt. Det finns en pro-variant med mer funktioner (läs på länken) men oftast räcker det med gratisvarianten.

 

 

 

Logga in på frontend i Joomla automatiskt

När man editerar i Joomla så är ett bekymmer att det inte finns något läge för att förjandsgranska. Om du öppnar sidan i en annan flik så är du inte heller inloggad där utan du behöver logga in även i frontend. Om man är som jag är :), så tycker man att det är lite jobbbigt med dessa dubbla inloggningar.

 

Var är mina moduler?

Varje joomlamall har sina egna modulplaceringar och namn på placeringen. Det här är ett problem eftersom iallafall jag har ganska dåligt minne. Men, det finns ett sätt att få joomla att visa positionerna med namn.

Lås upp låsta artiklar

Jo, det händer då och då att en författare lämnar en artikel utan att spara den. Då kommer den att vara låst och andra kommer inte åt att ändra artikeln. Det här är en funktion som kan vara ganska irriterande ;)

Snabba genvägar till hjälp

Nybörjare i Joomla

Det finns en hel på nätet att läsa om man inte vill investera i en bok. Fördelen med material på nätet är att det oftare är aktuellt. Nya releaser  kommer och då kan böcker bli inaktuella.

En bra länk är till Joomlas dokumentation

Det finns också en svensk sida för Joomla. Där finns också ett forum om man vill diskutera.

För dig som hellre tittar än läser så får man 475 000 resultat vid en sökning efter joomla på youtube. Då har man att  göra en stund ;)

 

Joomlas vanligaste fel?

Det vanligate felet man ser i joomla är nog den här raden:

Det senaste anropet nekades för att det innehöll ett ogiltigt igenkänningstecken för säkerhet. Uppdatera sidan och försök igen. Tips: ta bort 'index.php' i URL:en.

Det betyder ingenting annat än att du glömde logga ut förra gången du besökte sidan - så uppdatera webbläsaren.

 

Serverkoder – vad betyder dem (500,404 med mera)?

I stort sett alla har sett dem på sina egna sidor men också på andras. För att underlätta felsökning så skickar webb servern ett felmeddelande när en URL inte kan visas. Några av dem är välkända som 404 (fel URL adress), men en del ser vi inte så ofta.

Läs mer ...

Vit sida i Joomla

Det här brukar kallas ”white screen of death” i kontrast till när en dator kraschar och du får en blåskärm. Oftast beror det här på att något är fel i PHP-koden för sidan. Det kan vara ett plugin/komponent/modul eller i en av template-filerna, mera sällan i de filer som ingår i Joomla.

Läs mer ...