Flytta moduler i grupp (många på en gång)

Moduler i Joomla placeras i olika positioner och vad positionen heter beror på din mall.

Det här ställer till ditt problem när du byter mall eller vill möblera om på din hemsida. Tack och lov så går det att flytta många moduler på en gång.

 

Gör så här

Börja med att gå till extensions=>modules. Där gör du sen ett urval/filtrering så du får fram de moduler du vill flytta. Här har jag valt publicerade moduler i position "sidebar-a".

Tanken är nu att flytta alla dessa till position left top. Börja med att markera alla och klicka sedan på "batch" i menyraden, då får du upp nedanstående Fyll i ny position och klicka på process.

 

Snabba genvägar till hjälp

Nybörjare i Joomla

Det finns en hel på nätet att läsa om man inte vill investera i en bok. Fördelen med material på nätet är att det oftare är aktuellt. Nya releaser  kommer och då kan böcker bli inaktuella.

En bra länk är till Joomlas dokumentation

Det finns också en svensk sida för Joomla. Där finns också ett forum om man vill diskutera.

För dig som hellre tittar än läser så får man 475 000 resultat vid en sökning efter joomla på youtube. Då har man att  göra en stund ;)

 

Joomlas vanligaste fel?

Det vanligate felet man ser i joomla är nog den här raden:

Det senaste anropet nekades för att det innehöll ett ogiltigt igenkänningstecken för säkerhet. Uppdatera sidan och försök igen. Tips: ta bort 'index.php' i URL:en.

Det betyder ingenting annat än att du glömde logga ut förra gången du besökte sidan - så uppdatera webbläsaren.

 

Serverkoder – vad betyder dem (500,404 med mera)?

I stort sett alla har sett dem på sina egna sidor men också på andras. För att underlätta felsökning så skickar webb servern ett felmeddelande när en URL inte kan visas. Några av dem är välkända som 404 (fel URL adress), men en del ser vi inte så ofta.

Läs mer ...

Vit sida i Joomla

Det här brukar kallas ”white screen of death” i kontrast till när en dator kraschar och du får en blåskärm. Oftast beror det här på att något är fel i PHP-koden för sidan. Det kan vara ett plugin/komponent/modul eller i en av template-filerna, mera sällan i de filer som ingår i Joomla.

Läs mer ...